K E R A M I K K

  /    /  K E R A M I K K

K E R A M I K K

Etter en lang tid med søken etter det perfekte, strekker vi oss nå mot det naturlige, autentiske og genuine. Nå søker vi det perfekte i det uperfekte, og vil omgi oss med ting som snakker til oss, med sjel, noe som har personlighet, kanskje noe skjevhet eller en «skavank», akkurat som vi mennesker. I en verden der alt har gått for fort for lenge, trekkes vi mot «slow design». Vi søker naturen – der vi kommer fra, etter harmoni, ro og stillhet. Leire, det urgamle materialet fra naturen selv er regne meditasjonen. Det gir en god følelse å ha ting som er laget av menneskehender. Ting som er laget over lang tid, med kunnskap, kjærlighet og lidenskap. Det treffer noe dypt inni oss, snakker til sjelen, gir trygghet og ro.

Jeg startet med keramikk i 2007. Det har vært en viktig del av livet siden. Magien i leira, alt den kan bli og få til er fantastisk. Hvert prosjekt som er en spennende og meditativ reise. Noen ganger bestemmer prosessen, andre ganger er det et klart mål helt fra skisseblokka.

Å jobbe med keramikk er en lang prosess. Det starter med en idé, skisse på papir, elting av leire og så selve skapningen. Deretter er det tørkeprosess, råbrann, glasering, og så glasurbrann. Og så alt imellom. Og det fascinerende er at man aldri blir utlært.

 

Category:
Date: