Søk

  -  Schøgren ART

Schøgren Art og Design AS ble stiftet i 2014 og drives av Charlotte Schøgren.
Schøgren Art er kunstdelen av dette firmaet, og tilbyr håndlagde og unike produkter, og tjenester innen kunst og kreativitet.

CHARLOTTE SCHØGREN
Mitt navn er Charlotte Schøgren. Jeg  har en rekke kurs og treårig utdannelse innen design. Jeg har jobbet innen grafisk design, produktdesign og pakningsdesign i 15 år. Det er over ti år siden leire som materiale satte hjertet i brannfor første gang, og jeg har tatt en rekke kurs i Norge, og vært i Danmark på kunstskole i ett år. Siden har jeg jobbet i eget verksted, hvor utallige timer har formet et eget uttrykk. Jeg jobber med stengods, porselen, og ulike overflatebehandlinger. Billedkunst har også vært en viktig uttrykksform i mange år, og jeg maler med akryl, bruker kull/blyant, digitalt, og noen ganger mixed media. Jeg har også jobbet med illustrasjoner til barnebok og pakningsdesign. Jeg har deltatt på utstillinger og markeder med keramikk og billedkunst.

Å følge leirklumpen fra den pakkes ut av plastikken, til den tas ut av ovnen etter siste brenning er et eventyr. Noen ganger bestemmer leira, andre ganger bestemmer hendene mine. Ofte jobber jeg ut i fra en skisse jeg har rablet ned en våkennatt, andre ganger ligger en lang planleggingsprosess bak. Glasurer er en egen verden, og jeg elsker å eksperimentere med oksyder og nye blandinger, og se hvordan temperaturer, leire og annet påvirker, og til slutt kommer med et unikt resultat.

Hver ting er laget med lidenskap, varme og en god dose kjærlighet. Å skape er noe som ligger i hendene og hjertet. Det er et driv man har, som en elv som aldri slutter å strømme. Det er noe som må ut og frem, og det er umulig å stoppe. Hver ting krever omtanke og mange timer i hendene fra idé til ferdig produkt. Jeg håper at noe av denne følelsen og tiden jeg legger i det jeg lager, gir sluttproduktet sjel, og gir en god følelse og god energi til ny eier. Jeg er takknemlig for å kunne holde på med akkurat det jeg brenner for. Tusen takk til alle dere som liker det jeg lager, gir god tilbakemelding, og ikke minst kjøper, slik at jeg kan fortsette med dette. Takk <3

SCHØGREN DESIGN
Grafisk design, pakningsdesign og produktdesign. Se gjerne designdelen av firmaet: Schogren Art & Design AS