Søk

Om Schøgren Art

Mitt navn er Charlotte Schøgren, og jeg står bak varemerket  s c h ø g r e n.  Jeg er designer, og har jobbet med grafisk design, produktdesign og pakningsdesign i 15 år. På kunstskole fordypet jeg meg i keramikk og billedkunst som jeg også har tatt en rekke kurs i. Siste årene har jeg valgt å satse på dette som levebrød, da det er her hjertet mitt ligger.

Jeg er en introvert, til tider ekstrovert med stor skapertrang og et rikt indre liv. Jeg er glad i mennesker, men trives kanskje litt for godt i min hule hvor jeg bare kan skape. Å lage noe med hendene er både terapeutisk og utrolig spennende. Å skape noe ut av ingenting, sitte med en leireklump i hendene, som noen dager etter er en ting som kan brukes eller en skulptur som forteller en historie. Den følelsen gir sommerfugler i hele kroppen, som hele tiden vil ha mer av.

Noen ganger bestemmer leira, noen ganger skapes noe på impuls fordi det er sånn det skulle være. Men veldig ofte er det en lang planleggingsprosess og flere våkennetter som ligger bak.

Skapeprosessen er lang. Fra elting, utforming, tørking, råbrann på halvannet døgn, glasering til glasurbrann på et par døgn. Noen ting brennes flere ganger, for å få en spesiell effekt på glasuren.

Alt er laget med kjærlighet til produktene og lidenskap til faget. Og det håper og tror jeg gjenspeiler seg i hver ting, som sitter igjen med en god dose sjel.